Top

Iris Enthoven

Iris Enthoven is presentatrice en side-kick bij Radio 538. Ze is bekend van verschillende programma's, podcast en haar eigen sociale mediakanalen.

Tijdens haar middelbareschooltijd danste Iris professioneel in de vooropleiding van de dansacademie Lucia Marthas. Na het behalen van haar vwo-diploma besloot ze ‘Economics and Business’ te gaan studeren, gevolgd door de master ‘Journalistiek’ en ‘Digital Marketing’. Allemaal aan de Universiteit van Amsterdam.

Naast haar studie kriebelde de wereld van de Journalistiek en Media. Iris deed onder meer journalistieke ervaring op door het schrijven van artikelen voor het jongerentijdschrift SPUNK. Er bloeide een grote interesse op voor video toen zij naast haar bachelor masterclasses aan de TV Academy, zich ging verdiepen in editen, redactie en presenteren. Door de TV Academy merkte Iris dat presenteren haar lag.

In april 2016 gaat Iris aan de slag als presentatrice bij de muziekzender XITE. Hiervoor doet zij verslag van alle festivals, interviewt ze alle grote (internationale) muziekartiesten en presenteert ze de XITE Awards (Live). Naast host voor XITE werd Iris al snel het vaste gezicht van de RTL YouTube-kanalen. Voor CONCENTRATE presenteert Iris verschillende succesvolle series zoals Untrained, Verdwaald en Big Bang Bold. Daarnaast maakte zij haar debuut als documentairemaakster met het vierluik ‘Generatie Botox’ die veel stof deed opwaaien in de media.

Naast haar presentatie werkzaamheden was Iris in 2019 én 2020 te zien in de 8-delige serie ‘Roadtrippers’ op Stuk TV, waarin zij in 10 dagen zonder geld de wereld rondreist om de kilometerstrijd aan te gaan met de jongens van Stuk TV.

Daarnaast presenteert zij verschillende evenementen voor Red Bull, maakte ze mooie reis- dans- en sportvideo's, presenteerde ze 30 uur live TV-dansmarathon én is ze te gast in verschillende programma's.

Naast alle presentatieklussen startte Iris de podcast 'Held in Eigen Verhaal' waarin verschillende inspirerende gasten centraal staan met een uniek verhaal (van onterecht gevangenschap tot crashen in de jungle en 8 dagen overleven). Al snel was dit #4 grootste podcast in Nederland!

Sinds 2020 is Iris ook werkzaam bij radiozender 538 als vaste side-kick en presenteert ze diverse online formats voor 538, waaronder "De Laatste" en "Platenbazen".

Iris zet zich sinds 2020 actief in als officiële ambassadrice van het RodeKruis bij verschillende noodhulp acties.

Naast alles is Iris succesvol online met haar eigen kanalen op Instagram(190K+), YouTube (78K+) én TikTok (187,4K +). Iris zit vol met energie, deinst niet snel terug en doet alles met een enorme lach!

SAMSUNG
Women's Health
Rode Kruis
Let's get in touch & create something awesome together!
info@contenticons.com